• Authentiek overnachten op een echte gouda kaasboerderij die gerund word door de familie van Vliet
  • Extra luxe appartementen
  • Alle toeristische plekjes binnen handbereik, maar toch landelijk genieten

Wilt u een logie boeken of heeft u vragen?

Vul dan ons Contactformulier in

Wij maken al 5 generaties lang "echte" rauwmelkse boerenkaas die we zelf vermarkten, maar dat is niet het hele verhaal:

Het verhaal gaat terug naar 1847 waar de eerste generatie van onze familie begon met kaasmaken, rauwmelkse boerenkaas van verse melk volgens het traditionele boerenkaasrecept bereid. Nu vijf generaties verder doen wij dat nog steeds op dezelfde wijze en hier zijn wij trots op.  Vandaag de dag zijn er nog slechts 280 boeren die kaas maken. De helft hiervan pasteuriseert of thermiseert de melk ( verhitten van de melk ), waardoor het geen èchte boerenkaas meer is.  Het bijzondere van boerenkaas is het rauwmelkse aspect; al het lekkere wat de natuur ons geeft wordt onderdeel van de kaas wat resulteert in geweldige smaken die per seizoen kunnen verschillen. De verse melk die in de kaas verwerkt wordt, zorgt voor kaas met een eigen karakter. De tijd van het jaar, het weer, het rantsoen van de koeien, koeien binnen of buiten , de kaasmaker, alles heeft invloed op de smaak van de kaas.

Duurzaam ondernemen

Wij geloven erin dat duurzaam en verantwoord ondernemen niet ten koste hoeft te gaan van een goed belegde boterham.  Wij kiezen ervoor om onze koeien het grootste deel van het jaar in de weide te laten grazen. Een blije koe loopt over het algemeen graag buiten, daarom hebben we een speciale buitenruimte gerealiseerd waardoor onze koeien zelfs in de winter buiten kunnen lopen. Met trots kunnen we dus zeggen dat onze blije koeien 365 dagen per jaar buiten kunnen zijn.

Naast het welzijn voor de koeien proberen we het gebruik van antibiotica tot het minimum te beperken. De stallen zijn voorzien van LED verlichting en bestrijdingsmiddelen worden minimaal gebruikt. Actief nemen we elk jaar deel aan weidevogelbeheer en sluiten we ’laat maai-contracten’ af om zo het polderleven te beschermen.

Er worden bij ons 44 koeien gemolken wat relatie weinig is. Groter is niet altijd beter. We hebben er bewust voor gekozen om groot te worden door klein te blijven. Kwaliteit staat bij ons voorop en dat zal zo blijven.

De afzet van onze kaas

Naast de kaas die we op de boerderij in ons winkeltje verkopen, gaat er ook een aanzienlijk deel naar kaasspeciaalzaken die zich in de Randstad bevinden. Onze zelf ontwikkelde specialiteiten waaronder de Ruygentaler en Walnotenkaas vinden hier gretig aftrek.  Bijna de helft van de gehele productie vindt zijn weg naar slowfoodmarkten in Duitsland en Oostenrijk.

Luxe vakantieappartementen op de boerderij

En toen bedachten we ons; hoe leuk zou het wel niet zijn om unieke luxe overnachtigsmogelijkheden te realiseren bij ons op de boerderij. Dit sluit natuurlijk perfect aan bij onze filosofie ''groot worden door klein te blijven''`` Hoe gaaf is het wel niet om op een werkende Goudse kaasboerderij te overnachten waar je de koeien kunt zien en aaien, je de kaas gemaakt ziet worden en kaas en verse eieren in de boerderijwinkel kunt kopen. En dit alles in het mooiste gebied van Nederland met veel water om ons heen, en werkelijk alle toeristische trekpleisers binnen handbereik.

Zo gezegd zo gedaan! ‘’Kan niet bestaad niet’’. We zijn begonnen met de bouw in augustus 2015, vanaf 1 Juni 2016 zijn we officieel geopend en hebben we 3 fantastische appartementen voor de verhuur.