• Authentiek overnachten op een echte gouda kaasboerderij die gerund word door de familie van Vliet
  • Extra luxe appartementen
  • Alle toeristische plekjes binnen handbereik, maar toch landelijk genieten

Wilt u een logie boeken of heeft u vragen?

Vul dan ons Contactformulier in

Geschiedenis

De hoeve bestaat al sinds 1660 en wordt vanaf 1850 door de Familie van Vliet bewoond. Op deze landelijk gelegen 16e eeuwse boerderij wordt al minimaal 5 generaties lang de echte Goudse boerenkaas bereid.

Deze boerderij was waarschijnlijk de eerste stenen boerderij die in deze regio werd gebouwd, dat was in 1536. De toenmalige eigenaar Roeloff Aerts van Wensveen verkocht het bedrijf aan ene Otto van Bloijs van Treslongh tevens domheer van het kapittel van Utrecht in 1599. Deze liet de voorgevel vernieuwen in 1610. In 2015 is de gevel weer gerenoveerd en in zijn schoonheid hersteld.

De hoeve heeft een gemetselde fundering en staat op een natuurlijke kleirug  In de voorgevel bevinden zich boven de deur vensters met oude ontlastingsbogen. Verder zien we boeren vlechtwerk en muurankers in de voorgevel. De vensters hebben nog buitenluiken, en het geheel is nog overkapt met een groot rieten dak, met wolfseind. Het zomerhuisje met stookhok links tegen de hoeve is veel jonger, maar past er goed bij. Deze wordt nu bewoond door zoon René en zijn Vrouw Bianca. De boerderij staat op de lijst van beschermde rijksmonumenten.